Følg Nei til Visjon Norge på Twitter!

Sigmund Ådnøy ("offentlig figur")

http://www.facebook.com/fysak

fredag 5. april 2019

Engler og demoner

TV Visjon Norges Profetiske uker går mot slutten.

Torsdag kveld fulgte jeg kanalens direktesending. Det var interessant. Noe av det mest interessante (les: småskumle) var noen utsagn om ånder. Utsagn fra ansvarlig redaktør Jan Hanvold og hans gjest: William UndiUndi er fra Zimbabwe og bor i Sør-Afrika, men er ofte på farten til USA og predikanter som Tom Scarella (norgesvenn), Tim og Cherrie Peterson (Hanvold-venner) eller Bill Johnson (Bethel Church)

Var nevnte utsagn spikeren i kista for myten om «hele kristenfolkets TV-kanal»? 

Tidlig i Studio Direkte, som programmet heter, manglet det lyd. Da lyden kom på, konstaterte Hanvold: «Det er noen lyddemoner her som opererer – he he he. Fordi at folk ikke gjør jobben sin, så blir det sånn.»  

Mye av torsdagsmøtet med William Undi var rolig. Jeg antar at en del av Hanvolds stab og supportere fikk puste litt, etter heseblesende hurlumhei med Rich Vera og Dionny Baez. Skjønt: Hulumhei var det fortsatt (og fredagsmøtet ble langt verre, om du lurer ...). Jeg kan blant annet nevne at penger kom i fokus mot slutten. Penger til Visjon Norge, så klart. (Hadde de behøvd å samle inn noe hvis de ikke hadde spandert fly og hotell på ørten mirakelpredikanter?)   

Men tilbake til dette med ånder. «We send angels ...», sa Undi seint i møtet. Ifølge Undi og Visjon Norge kan altså kristne sende engler. Jeg trodde det bare er Gud som kan gjøre dette. Mener Undi at kristne er små guder?  

Før den relativt moderate Undi overhodet fikk mikrofonen, ville imidlertid Hanvold advare mot noen kritiske røster. En del kristne fikk gjennomgå: Kristne som mener at Heidi Baker og andre Visjon Norge-helter er inspirert av kundalini-kraft og hinduisme. Kristne som mener at det ikke er Den hellige ånd som får folk til å le ukontrollert, få spasmer og falle om kull. Disse kristne spotter Den hellige ånd, advarte Jan Hanvold. Og den synden er det jo ikke tilgivelse for ... 

Med andre ordHanvold kaller en rekke konservative kristne (som mange av medlemmene i ei bestemt Facebook-gruppeevig fortapt. 

Det er ikke så rart Halvor Nordhaug og andre kirkeledere advarer mot denne kanalen. Det usunne er ikke unntaket, men regelen hos Visjon Norge. Det usunne oppmuntres. Det usunne pådyttes partnere og andre seere – i beste sendetid, og ved hjelp av langveisfarende (les: påkostede) trospredikanter og såkalte profeter og apostler. 

Kanskje du som så langt har forsvart Hanvold og myten om «hele kristenfolkets TV-kanal», bør revurdere ditt standpunkt? Det er ikke farlig å bruke kritisk sans. Du har fått den av en grunn. 


Sigmund Ådnøy 
Kritiker med kristent livssyn 
Forfatter av boka «Tier der andre taler» 

(Innlegget blir kun publisert her. Det kan fritt gjengis, men gi en lyd hvis du gjør det!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva mener du?