Følg Nei til Visjon Norge på Twitter!

Sigmund Ådnøy ("offentlig figur")

http://www.facebook.com/fysak

søndag 12. januar 2014

En fårvirrende siamesisk dag for hodene dine i helhveteåkeren

Pubiserer her et lite språkvasket eventyr. Noe amerikanisert i forhold til norsken. Når du skriver, bør VI ale tenke på horfor man skrever det mann skrever! Det er ikke no å krimse av. La oss tanke litt i felleskap. Tvetydligheten lenge leve.
Det var en gang tre menn. Alle tre hadde hoder, og alle tre hadde koner. De tre mennene var alle ettbarnsfedre.
De levde livene sine med konene sine og tenkte fine tanker med hodene sine i forhold til podene sine. Podene deres ville gjerne bli slik som fedrene deres, som tenkte slike fine tanker om livene deres og ikke minst i forhold til familielivene sine.
Det beste de tre podene visste om, var hjembakt hvesekneckebrød. De var lagd av hvetekrona fra åkermarka der de gjorde seg selv verdige til opphold i livene sine. De jobbet hard. De var en veldig veldig fin hvetemark uten mete mark. Det handlet ikke om, vanlig hvete korn, men fulkorn, altså hel vete. Det var helhveteskorn.
Hverdag dro de, alle som enn. Til åkeren med helhvete. Det var glutenfitt hvesekorn. Det var vindrudelig når de ville ligge der og bare bruke litt tid isammen. Det var litt andre ting som vokset i åkern også. Men hele helhvetes åkern såre vel var. Det var en urduverlig plass for dem alle dagene av barndommene (og manndommene) deres.
"Så vidunderlige hoder både våre menn, får ikke snakke om, poder, har som planter gress kar med overkroppene bar."
"Ja, det er flott at dere lar oss," sa de tre staute menn med de tre kloke hjerner og de tre flotte sønner. "Tenk at vi fikk komme hit i dag når sola skinner. Det er første gang. Dere har alltid babla om der sola aldri skinner og sånne ting. Og skyldt det på rævmeldinga på TV Tro. Endelig får vi litt fri fra dere husmorterrorister," flørtet mennene til konene sine. Konene deres sto nemmelig litt på distance og betraktet. De sto i skyggene.
Men mennene viste seg å være ett - eller kanskje tre - trehoda hortroll.
Så sprakk de. Alle som enn. Både Fedrene, Sønnene.
Å.
Så levet konene usalige alle deres dager.
VI ale bør tenke på horfor man skrever det mann skrever. Det er ikke no å krimse av.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Innlegg først delt i avisen Vårt Lands debattforum (http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat9/thread458470/#post_11464266)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva mener du?