Følg Nei til Visjon Norge på Twitter!

Sigmund Ådnøy ("offentlig figur")

http://www.facebook.com/fysak

onsdag 26. februar 2014

Hvorfor støtte TV Visjon Norge?

 
Det er sagt og skrevet mye om VisjonNorge, og selv er jeg blant ‘verstingene’. Noen syns jeg kverner og maler for lenge og for hardt. Jeg kommer imidlertid over mye rått og beinete kjøtt som ingen andre tar i sin kvern. Her har du litt av ukas farse.
 
Hvorfor skal man støtte Jan Hanvolds prestisjeprosjekt ‘TV Visjon Norge’? Noen er lei av debatt om slike spørsmål, og det skal de få lov å være.

Selv mener jeg dette er et høyaktuelt tema.

Til deg som ikke er lei, eller/og som mener at Visjon Norge er flott eller fælt:

Du er velkommen til å dele dine argumenter for å støtte eller ikke støtte dette TV-arbeidet.

I mellomtiden vil jeg gi ordet til Visjon Norges medarbeider Sten Klevås-Olsen. Hvilke grunner oppgir han for at du skal gi pengegaver eller bli en fast giver?

Når krisene blir mange, blir argumentene få (eller dårlige)

To av grunnene han mener er gode, kom for en dag på direkten i kveld og i går kveld. Jeg har uthevet noen ord - delvis ut fra Klevås-Olsens trykk på noen, og delvis ut fra hva som er mest urovekkende. Husk at dette når ut til tusener av mennesker både i og utenfor mange ulike kristne organisasjoner og forsamlinger.

Tirsdag kveld sa Klevås-Olsen følgende - der han sto på callcenteret og informerte om bønneemner, takkeemner, engangsgaver og partnerforpliktelser:

«Her er det altså en fra Vestlandet som har sådd inn [gitt penger til kanalen] for å få et spesifikt bønnesvar. Det er mange som kritiserer oss når vi sier det. Men Jesus sier at du kan gjøre det. Du kan så inn for å få et spesifikt bønnesvar. Og du har en bønn om at vi kan be en bønn etter Guds vilje. Da skal du se det skal gå til velsignelse

Onsdag kveld ville Klevås-Olsen forklare seerne hvorfor de bør bli en støttepartner. En såkalt støttepartner er man hvis man gir et beløp fast hver måned.

Jeg trodde at det første han ville nevne, var behovet for forutsigbarhet og stabilitet. Det er jo litt greit å vite hva man har råd til og ikke, og om medarbeiderne kan få lønn - selv for en kanal som er opptatt av "tro" og mener seg å stole på Gud for å få nedbetalt store lån.

Dette ble imidlertid ikke nevnt før etter en relativt lang omvei ... Det første Sten Klevås-Olsen ville understreke, var hvor viktig det er at du kan bli bedt for! Hvorfor legger jeg trykk på dette? Bønn er da fint? Det er det sikkert, men premissene her er slik at dersom du blir en fast støttepartner for VisjonNorge, vil de be for deg! Derfor, sier callcenter-verten - fordi du blir bedt for -, bør du bli en partner med kanalen. Bli en del av den store VisjonNorge-familien, som de sier. Bli satt pris på. Bare hør her på hva nevnte medarbeider sa:

«Da skal jeg snakke litt om hvorfor du bør være en støttepartner. ‘Hvorfor kan jeg ikke bare være med å se på TV-en, og gi en gave i ny og ne og …,’ og sånn tenker du kanskje. Jo, det kan jeg godt fortelle deg.

Du skjønner det, atte, det har noe med bønn. Det har noe med velsignelse. Det har noe med alt det der å gjøre. Vi har et bønneteam her på VisjonNorge. Vi har folk som ber hver eneste dag – morgen og kveld og midt på dagen – og det er bønn, bønn og bønn. Og partnerne våre blir bedt for flere ganger om dagen, syv dager i uka, tre hundre og femogseksti dager i året. Og du skjønner:

Viktigheten av bønn, at det er noen som ber for deg, og meg, det er mye viktigere enn det vi kanskje aner. Gud har gitt oss det våpenet som bønn egentlig er. Og derfor så må vi bruke det, og det gjør vi. Og vi opplever daglig at mennesker sier atte ‘vi har bedt og bedt, og så plutselig bryter det gjennom, og så blir det bønnesvar, og så blir det velsignelse og så. Og det er for deg veldig viktig. For da er du en del av den store visjonsfamilien som driver og høster inn sjeler for evigheten. Det blir frelst mennesker, og jeg skal ikke si hver dag, men hver eneste uke, så blir det frelst en del mennesker her. Og den velsignelsen det er å være med, og være delaktig i at mennesker blir frelst, den kan du ta del i. Det er helt sikkert (…)»

Fra før av har Visjon Norge en annen, liknende praksis: De utlover ‘en weekend på Hallingskarvet for to personer’ til den som vil gi 10 000 kroner eller mer til kanalen. Dette ble lokket med senest i kveldens sending, av nevnte medarbeider.

Kanalen lover deg altså både hotellopphold og forbønn mot at du gir dem en viss sum penger. Tidligere har det vært bl.a. malerier.

‘Visjon Partnerdorge’?


M.a.o.:

TV Visjon Norge forkynner ikke bare at du må tro på den ‘lov’ de tror på - loven om å så og høste - og i den grad og den form de praktiserer den. Nei, de forkynner også lokkemat, agn, om du vil, for at du skal bite på og bli en pengepartner eller -engangsgiver. Rett og slett et slags ‘partnerdorge’.

Jeg tror det kan være viktigere enn noen gang å følge med på hva denne kanalen forkynner og oppfordrer til. Dette jeg skriver her, er på ingen måte en svartmaling; det er en dokumentering av faktiske forhold - forhold som altfor få konfronterer. Noen av dem som gjør det, blir f.eks. utestengt fra å kommentere på Jan Hanvolds Facebook-profil. Jeg snakker ikke da om de som sjikanerer ham og opptrer upassende, men derimot om vanlige folk som stiller ham utfordrende spørsmål. Slikt blir ofte sensurert vekk i tillegg til at brukeren blir blokkert og hindret i å kommentere ytterligere.

Jeg skulle ønske at kristenledere, ledere for ulike organisasjoner og evt. medier tok mer tak i ‘problemet Visjon Norge’. Ja, det er snakk om noe mer enn et problem, og bra ting blir sagt og gjort i VisjonNorge-regi. Fremdeles er kanalen et problem. Folks privatøkonomi og gjeldsproblematikk, så vel som mentalhelse, blir ikke bedre av Jan Hanvold og kompani sitt partner- og giverdorge. De utsagn jeg har sitert her, er kun to av svært mange - og hyppige – eksempler på usunn forkynnelse fra TV-kanalens egne ansatte.

Noen syns jeg kverner for mye og for lenge. Jeg kommer til å fortsette å male i vei. «Skomaker, bli ved din lest!» ble det sagt til han som kunne å fikse og lage sko. Jeg kan å kritisere og dokumentere idiotiske liksomkristne utsagn og foreteelser. «Kritiker, bli ved din kvern!» Jeg kommer til å bli stående ved kverna – (minst) helt til kristenledere, slik Rolf Kjøde en gang har gjort, igjen går ut med en offentlig advarsel mot TV Visjon Norge. Eller vil ‘hyrdene’ la ‘sauene’ fortsette å breke og flotte seg for denne trosbevegelsens høyborg? Og bli klippet og melket i tide og utide, for at borgen skal se fin ut og ‘soldatene få sin lønn’?

**************
Om illustrasjonen:
I en debatt her i forumet for noen dager siden fikk jeg en anbefaling. Det var en meddebattant som ba meg om å skaffe meg en hobby. Dette var et pussig sammentreff, da jeg nettopp dagen i forveien hadde begynt på klippe- og lime-kunsten du her kan se. Anbefalingen ble en inspirasjon til å klippe, lime og farge videre og få laget det ferdig.

Slik aktivitet forbinder jeg bl.a. med noen timer jeg hadde på barneskolen. Jeg har aldri dyrket den nevneverdig på fritiden. Men det var jamen et fint tilskudd til andre hobbyaktiviteter i hverdagen. Så jeg takker meddebattanten for inspirasjonen og påminnelsen til å bruke enda litt mer tid på slik "scrapbooking" eller hva det nå heter. Illustrasjonen er på en måte dedisert til nevnte debattant, som jeg antar ikke vil sette særlig pris på den. ;)
***************

Kilde:

Studio Direkte, TV Visjon Norge, tirsdag 26. og onsdag 27. februar 2014

Til å lage "collage"-illustrasjonen er brukt bl.a. utklipp fra "VBC" sitt blad "Rapport", og ellers blankt ark og fargestifter til, samt penn, tusj og lim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva mener du?