Følg Nei til Visjon Norge på Twitter!

Sigmund Ådnøy ("offentlig figur")

http://www.facebook.com/fysak

lørdag 22. februar 2014

Hva har agrikultur å gjøre med ekteskap?

Innlegg publisert på Verdidebatt i kveld, da med tittelen "Trenger'u ei kone?".

Du kan "så" penger for å få ei kone. Bare spør Jan Hanvold, som ber deg "så spesifikk" og slo dette fast for noen minutter siden. Eller spør Geir Apold, som kort etterpå bekreftet dette: "Ja, hvis du trenger ei kone eller en mann (...)"

Ja, hva syns du som leser?

Skal man la noen omsorgsfulle handlinger - som nødhjelp, forbønn og en sjelden gang forkynnelse av evangeliet - få avgjøre at TV Visjon Norge er en TV-kanal "til velsignelse"? Skal man tro Jan Hanvolds budskap om at TV-kanalen er nødvendig for at evangeliet skal nå dem Gud vil nå, med et godt budskap? Eller skal man ta de alvorlige villfarelsene og vrangforestillingene som titt og ofte serveres, på alvor? Skal man ta eiendomskjøp, diverse låneopptak og giverlokking med "Hallingskarvet" på alvor? For å nevne noe.

Det er så mye vi kunne ha tatt tak i, det er så mye jeg kunne ha nevnt. Det er et mangfold av uttalelser, lærer og vrengebilder man kunne ha brukt som innfallsvinkel.

Det er mulig at jeg - eller gjerne noen andre - skriver en kronikk eller et annet lengre, seriøst innlegg snart. Visjon Norge er ikke en positiv samfunnsaktør. Det er ikke ditt eller mitt ansvar, som kristne eller samfunnsengasjerte, å hjelpe Jan Hanvold ut av hans økonomiske k(r)amper. Det virker imidlertid som om han selv mener det. Dem har han og noen få andre udemokratisk og impulsivt skapt på egenhånd.

Det blir ikke noe slikt innlegg fra meg helt med det første. Men i mellomtiden syns jeg at det er på sin plass å dele et lite stikk og noen stikkord.

Vil du ha "helligåndsvodka" - eller gi deg hen til en lære om at Darrel Stott er en profet som kan gjøre kristne forretningsmenn vellykkede og rike? Eller vil du si deg enig i at Visjon Norge er et problem for norske kristne og deres rykte? Kanalen er faktisk mer generelt et samfunnsproblem, for den sniker seg inn i 98 % av norske husstander. Dette siden Jan Hanvold tross alt er raus på noen måter. Bl.a. på den måten at han har betalt for at folk får inn kanalen gratis på det digitale bakkenettet. Men hadde han penger til det? Nei, og hvorfor skulle han trenge det? Han tror jo at Gud har kalt ham, og vet at han kan presse en mengde TV-seere til å rydde opp i lånet i etterkant. 

For den som vil følge med på siste møtet i denne "troskanalen" sin møteserie i Forum kino i Bergen, er det bare å skru på kanalen nå. Evt. gå til web-TV-sendinga påwww.visjonnorge.com. Der er det "wow-ow-ow", "wollawollawomba", vranglære om engler og historier om kontakt med Bob Jones og John Arnott - og selvskryt. 

God fordøyelse.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva mener du?